Grootkeuken

Gro-Tech beschikt over veel expertise in het functioneren van de professionele keuken. Met meer dan 30 jaren ervaring in de ontwikkeling van grootkeukens, bedrijfskeukens en horeca keukens staan wij voor een helder en eerlijk advies met veel aandacht voor kwaliteit, duurzaamheid en ergonomie. In het bijzonder zijn wij veelal werkzaam voor de: horeca en cateringbedrijven, onderwijs / schoolkeukens, bedrijfsrestaurants en kantines, zorginstellingen, scheepvaart, vers speciaalzaken, productiekeukens. Hieronder vindt u een overzicht van verschillende branches waarin wij actief zijn.

Wat is een grootkeuken?

Een ‘Grootkeuken’ is een een professionele keuken voor een zakelijke instelling of non-profit organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfskeuken voor de personeelskantine van een bedrijf of een horeca-keuken voor een restsaurant. Wij zijn ook je partner voor een ‘regenereer’ keuken in een zorginstelling of schoolkeuken met uitgifte voor een onderwijsinstelling. Gro-Tech beschikt over veel expertise in het functioneren van de professionele keuken. We zijn al meer dan 30 jaren actief in de ontwikkeling en realisatie van horeca keukens, grootkeukens, bedrijfskeukens, zorgkeukens, onderwijskeukens en keukens voor de retail.

Centrale plek

De grootkeuken is het kloppende hart van bedrijfsrestaurants, school- en zorginstellingen en restsaurants. Het speelt een cruciale rol in het functioneren en presteren van een horeca-onderneming. Deze centrale plek wordt door Gro-Tech ontworpen om mensen optimaal te laten presteren. Ergonomie, veiligheid en duurzaamheid vormen de stevige basis waarop gastronomie en de horeca kan bloeien. 

Wij adviseren je bij het kiezen van de juiste apparatuur en inrichting voor een efficiënte en prettige werkomgeving in de bedrijfskeuken. Iedere keuken is uniek, maar er zijn ook overeenkomsten. De meeste professionele grootkeukens worden verdeeld in de werkgebieden: warme keuken, koude keuken en spoelkeuken.  

Grootkeuken

Warme keuken

In de warme keuken wordt gekookt, gebakken, gestoomd, gefrituurd en geregenereerd om heerlijke warme gerechten aan gasten te presenteren. Gro-Tech kan u perfect adviseren over een passende kooklijn. Een kooklijn is een samenstelling van professionele apparatuur voor het verwarmen van voedingsmiddelen. Enkele voorbeelden van deze apparatuur zijn: friteuse, bain marie, kooktafel, bakplaat, lavagrill, grill, braadslede en steamer. Ook voor hulpmiddelen met betrekking tot het warmhouden van gerechten zoals warmhoudladen en verwarmde uitgiftes ben je bij ons aan het juiste adres. De kooklijn is geheel naar wens samen te stellen. Jij kiest de apparatuur en wij zorgen ervoor dat alles praktisch en naadloos wordt geïntegreerd. zo creëren we een kookopstelling die is afgestemd op jouw unieke werkwijze, waar je nog efficiënter en prettiger kunt werken. 

Koude keuken

In de koude keuken wordt zowel een groot deel van de mise-en-place voorbereidt als ook de koude gerechten. Denk bijvoorbeeld aan voorgerechten, salades en desserts. Essentieel voor het behouden van de smaak en kwaliteit van voedingsmiddelen is de koeling. Vandaar dat onze adviseurs bij het ontwerp van een grootkeuken veel aandacht schenken aan de benodigde koeling. Er zijn diverse producten voor het gekoeld bewaren van producten zoals een horeca koelkast, horeca vriezer, maatwerk koelcel, barkoeling, blastchiller / shockfreezer, koelvitrine, koelwerkbank, koellade, saladette, ijsblokjesmachine. Naast het koelen van producten is het ook van belang dat er voldoende werkruimte is om de voedingsmiddelen te bewerken. Gro-Tech werkt met een standaard collectie RVS werktafels waarmee veel mogelijk is. Maar wij werken ook met maatwerk RVS-onderdelen, omdat geen enkele keuken hetzelfde is. 

Spoelkeuken

Een ander belangrijk onderdeel van de professionele keuken is de spoelkeuken. Wanneer de spoelkeuken niet optimaal functioneert hebben zowel de medewerkers als de gasten hier last van. Denk aan pannen en potten die niet op tijd schoon zijn of gebrek aan schone borden en glazen. Wij adviseren je op welke manier de spoelkeuken efficiënt kan worden ingericht en welke vaatwasser en toebehoren het meest geschikt zijn. Hierbij adviseren wij je over alle mogelijke vaatwassers zoals een doorschuifmachine, korventransportmachine, glazenspoelmachine, pannenwasmachine, voorlader en voorwasmachine. Daarbij denken wij ook mee over het functioneren van de spoelkeuken zoals de gewenste routing en aansluiting op de grootkeuken. En we bespreken of er ruimte is voor een voorspoeldouche en een aanvoertafel of afvoertafel. Kortom veel keuze, maar samen komen tot een goed plan!

Roest Vrij Staal en maatwerk

In de warme en koude keuken is het van belang dat er voldoende werktuimte is om de voedingsmiddelen te bewerken. Gro-Tech werkt met een standaard collectie RVS werktafels waarmee veel mogelijk is. Maar de praktijk wijst uit dat geen enkele grootkeuken en bereidingsruimte hetzelfde is. Daarom bieden wij ook maatwerk RVS-onderdelen aan, zodat de gehele ruimte efficiënt en volledig naar wens kan worden ingedeeld. 

Onze hoogwaardige RVS-keukens worden speciaal ontworpen om de ontwikkeling van culinaire vaardigheden te ondersteunen. Daarnaast zijn ze bestand tegen de dagelijkse slijtage. Met strakke lijnen, eenvoudig onderhoud en robuuste materialen bieden onze professionele grootkeukens de perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek. 

Heb je een vraag of wil je meer weten?