Onderwijs en leskeukens

Grootkeukens van topkwaliteit

Bij grootkeukentechniek denk je misschien als eerste aan een horecakeuken of een bedrijfsrestaurant, maar bij Gro-Tech staan wij ook klaar om leskeukens in het onderwijs in te richten! Het realiseren van een goede leskeuken is een vak apart, waarbij rekening gehouden moet worden met verschillende facetten.

Ontdek onderwijs en leskeukens

Onderwijs en leskeukens

Leskeukens in het onderwijs, waar houd je rekening mee?

Elk werkstation moet voorzien zijn van alle gemakken qua apparatuur. Denk aan kookplaten (gas of inductie), ovens, spoel- en werkruimte. Dit moet allemaal worden verwerkt in een compact maatwerk meubel, zodat alle leerlingen een eigen werkstation hebben. Natuurlijk is hygiëne afwerking zeer belangrijk in een leskeuken, omdat de stations intensief gebruikt worden en eenvoudig te reinigen moeten zijn voor het volgende lesuur. Gro-Tech levert maatwerk bij ontwerpen van deze werkstations, uiteraard conform volgens de HACCP-richtlijnen.

Leerlingen kunnen zich beter focussen op de lesstof wanneer ze zich prettig voelen in de leskeuken en bijbehorende inrichting van het kooklokaal. In onze visie betekent dit dat er een goede indeling van de schoolkeuken moet worden bedacht, inclusief hip kleurgebruik. Daarnaast raden we aan om materialen en installaties toe te passen die bestand zijn tegen ondoordacht of ondeskundig gebruik. Vanzelfsprekend worden de plannen ook doorlopend getoetst aan de strenge eisen rondom veiligheid en hygiëne.

In de meeste gevallen praten we over de inrichting van leskeukens met zo’n 20 à 30 werkstations. Hier komt ook de afzuiging bij kijken. De af te zuigen luchtdelen kunnen behoorlijk toenemen wanneer iedereen tegelijk aan het koken is. Dit vereist dus aandacht en deskundigheid om het netjes af te voeren en een goede luchtbalans te creëren in het leslokaal. Elk pand is anders, dus elke situatie bekijken we opnieuw.

 

Een leskeuken bij Gro-Tech, wat mag je verwachten?

Wij luisteren goed naar de wensen en eisen en gaan graag met jou in gesprek. Jullie hebben direct onze aandacht. Na de kennismaking starten wij met het uitwerken van een concept, waarbij één ding centraal staat: jouw verhaal. Wat is het doel van de leskeuken? Welke vakken worden er gegeven en welke producten zijn hiervoor nodig? Door hier samen over te sparren, realiseren wij dé perfecte leskeuken voor het onderwijs.

Als je zelf nog geen idee hebt over de indeling en inrichting, is dat geen probleem! Wij geven je graag een voorzet op basis van inrichting, kleurgebruik en materialisatie. Want naast technisch vakmanschap, beschikken wij ook over een goede dosis creativiteit! Voor de realisatie maken wij een 2D of 3D ontwerp van de leskeuken, zodat je een betrouwbaar beeld krijgt van de plannen. 

Ons uiteindelijke doel is om een leskeuken op te leveren die veilig en eenvoudig bruikbaar is voor de leerlingen, en uiteraard ook nog een mooie uitstraling heeft. Tijdens de oplevering blijven we betrokken bij de service en onderhoud. Goed onderhoud verlengt de levensduur van de apparatuur. Bij Gro-Tech gaan we dus voor een full-service samenwerking. Kun jij je hier helemaal in vinden? Neem dan gerust contact met ons op voor alle mogelijkheden met betrekking tot het inrichten/verbouwen van een leskeuken in het onderwijs.

Heb je een vraag of wil je meer weten?

Ervaar de voordelen van Gro-Tech

Afhankelijk van jouw vraag kunnen wij op verschillende vlakken iets voor je betekenen. Of het nu gaat om enkel een nieuw (of tweedehands) apparaat of het maken van een totaal concept voor jouw onderneming. Wij staan voor je klaar! Onze adviseurs gaan vrijblijvend met je in gesprek om te inventariseren op welke vlakken we zouden kunnen ondersteunen. Enkele voordelen van een samenwerking met Gro-Tech:

  • Aanbod van hoogwaardige RVS maatwerk en professionele keukenapparatuur.
  • Uitstekend onderhoud en 24/7 service.
  • Optimalisatie van luchtkwaliteit door middel van afzuiging, ventilatie en ontgeuren. 
  • Sfeervol interieurontwerp in 2D of 3D, inclusief vloer- en verlichtingsplan en gedetailleerde maatwerk tekeningen. 
  • Informele omgangsvormen met Twentse nuchterheid en humor.

Gerelateerde projecten

Werkwijze

Een goed begin is het halve werk

Bij ons staat één principe centraal: jouw wensen en behoeftes. Onze werkwijze is ontworpen om jou volledig te ontzorgen. Bekijk hier de stappen hoe wij jouw droom werkelijkheid maken. 

1. Inventarisatie wensen

Bij Gro-Tech begint elke aanvraag met het verkennen van jouw wensen. We stellen open vragen en zijn benieuwd naar jouw verwachtingen, budget en tijdslijn. Wij zijn in deze fase jouw sparringpartner en nemen graag alle zorgen bij je weg!

2. Ontwerp

Na de inventarisatie verkennen we de ideeën voor een product of de concepten voor het maken van een passend ontwerp. Indien gewenst vullen we dit aan met een inspirerend moodboard en sfeervolle 3D impressies. In deze fase worden jouw wensen zichtbaar!

3. Offerte

Zodra het ontwerp groen licht krijgt, gaan we aan de slag met het opstellen van een offerte. In onze offerte stellen we duidelijk wat het gaat kosten om het product of project tot leven te brengen. Helder en eerlijk!

4. Realisatie en plaatsing

In deze fase steken we de handen uit de mouwen. Na goedkeuring van het ontwerp en de offerte gaan we over tot de realisatie en plaatsing. We bouwen, creëren en implementeren het product of project op locatie. Wij regelen het voor je!

5. Service en Onderhoud

Na de plaatsing blijven wij graag verbonden voor service en onderhoud. Hiermee waarborgen we de kwaliteit en worden storingen zo veel mogelijk voorkomen. Ons team staat 24/7 voor je klaar. We streven naar totale tevredenheid van de opdrachtgever.

Contact ons

Jouw leskeuken naar de volgende stap?

Het realiseren van een goede leskeuken is een vak apart, waarbij rekening gehouden moet worden met verschillende facetten. Bij Gro-Tech weten wij als geen ander hoe wij je kunnen helpen met het realiseren hiervan. Neem gerust contact met ons op.