Scheepvaart

Een professionele keuken op een schip is een vak apart. Naast het adviseren over de geschikte apparatuur en routing moet hierbij ook rekening worden gehouden met de beperkte ruimte in een kombuis en de continue beweging van het schip. Ook bij zware deining of windstoten moeten de pannen op het fornuis blijven staan. Daarnaast is het belangrijk dat de medewerkers zich veilig kunnen vasthouden of verplaatsen. In verband met de kwaliteit van de apparatuur moet er ook rekening worden gehouden met de zeewaterbestendigheid van het RVS.
Een andere uitdaging is de vaak korte tijd aan wal, tussen kiellegging en doopceremonie, voor het plaatsen en installeren van de scheepskeuken. Bij het uitvoeren van onderhoud komt daar nog een extra aspect bij, namelijk de locatie van het schip. Omdat de (cruise)schepen een groot deel van het jaar in beweging zijn kan een storing vanuit Nederland maar ook vanuit het buitenland worden gemeld.
Het efficiƫnt verhelpen van de storing vraagt flexibiliteit van onze monteurs en organisatie. De afgelopen jaren zien we een toename in het aantal (cruise)schepen waarvoor Gro-Tech het onderhoud mag uitvoeren, ondertussen al ruim meer dan 30 schepen. Een mooie ontwikkeling waar we trots op zijn!

Onze adviseurs denken graag met u mee in de ontwikkeling van nieuwe keuken(s) aan boord van uw schip. De jarenlange expertise en ervaring die Gro-Tech op dit vlak heeft opgebouwd komt dan goed van pas. Onze monteurs zijn vaktechnisch hooggeschoold en werken bij de realisatie of renovatie van een kombuis in teams. Zij kunnen binnen heel Europa worden ingezet voor de montage en afbouw van een scheepskeuken. Een uitgebreide ingebruikname en test-cyclus behoort tot onze standaard leveringsservice, zodat u verzekert bent van een zeewaardige grootkeuken.