Terug naar nieuws

Verbeteren van de bedrijfskantine inrichting!

Bij het inrichten van een bedrijfskantine, ook wel personeelsrestaurant genoemd, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening kunt houden. Deze factoren zorgen ervoor dat er een aangename maar ook functionele ruimte wordt gecreëerd. Hierdoor kunnen werknemers in een gastvrije omgeving ontspannen en genieten van hun maaltijden. In onze ogen is een bedrijfsrestaurant naast een pauzeplek ook een ontmoetingsplaats voor werknemers. Dit bevordert een gevoel van gemeenschap en teambuilding en versterkt op deze manier de samenwerking en communicatie binnen een bedrijf.

Welke factoren zorgen voor een fijne bedrijfskantine?

In deze blog gaan wij verder in op de factoren die van belang zijn voor het creëren van een fijne omgeving in jouw bedrijfskantine.

1. Ruimte-indeling

Zorg voor een efficiënte indeling van de bedrijfskantine. Let daarbij goed op de beschikbare ruimte, het aantal zitplaatsen en de verkeersstromen van bezoekers en personeel. Daarbij is het van belang om rekening te houden met werknemers met mobiliteitsbeperkingen zoals rolstoelgebruikers.

2. Comfortabele zitplaatsen

Kies comfortabele stoelen en tafels die geschikt zijn voor langdurig gebruik in de personeelskantine. Maak daarbij een afweging tussen praktische stoffen en sfeervolle comfortabele bekleding. Zorg voor voldoende zitplaatsen om alle werknemers een plaats te kunnen bieden, ook tijdens drukke periodes.

3. Verlichting

Natuurlijk licht wordt vaak als prettig ervaren maar is niet altijd voldoende voor het verlichten van een bedrijfskantine. Goede functionele verlichting is bijvoorbeeld belangrijk voor praktische zaken zoals schoonmaken. Accentverlichting is van belang voor het creëren van een uitnodigende sfeer. Helder licht past goed in een hippe moderne kantine en gedempt warm licht voor een sfeervol en gezellig personeelsrestaurant.

4. Ventilatie en temperatuurregeling

Goede ventilatie en afzuiging in de bedrijfskeuken zorgt voor een comfortabele en frisse omgeving in de bedrijfskantine. Zeker als er open uitgiftes en buffetten voor zelfbediening zijn. Daarnaast is een goede temperatuur in een ruimte belangrijk zodat werknemers zich op hun gemak voelen tijdens het eten.

5. Hygiëne en veiligheid

Houd rekening met hygiënevoorschriften bij het kiezen van materialen en meubels voor de bedrijfskantine. Zorg voor gemakkelijk schoon te maken oppervlakten, dit is belangrijk voor de hygiëne maar ook prettiger om op en/of aan te zitten. Daarnaast is het goed om te kiezen voor brandvertragende materialen zoals Trevira CS stoffen.

6. Aanbod van eten en drinken

Bied in de bedrijfskantine een gevarieerd assortiment van verse gerechten en dranken aan, van gezonde salades tot heerlijke snacks. Denk hierbij ook aan de verschillende dieetvoorkeuren en wensen van werknemers, zoals vegetarisch, veganistisch, glutenvrij en allergieën. Een geschikte bedrijfskeuken ondersteunt perfect in het verwerken van de verschillende dieetvoorkeuren. Probeer daarnaast gezonde eetgewoonten te bevorderen. Hierdoor behouden werknemers hun energieniveau en kunnen ze zich beter concentreren op hun taken.

7. Akoestiek

Zorg voor goede akoestiek in de personeelskantine en bedrijfskeuken om geluidsoverlast te voorkomen en een aangename eetomgeving te bevorderen. Dit kan worden bereikt door het gebruik van geluidsabsorberende materialen zoals zachte wandafwerking, gordijnen en akoestische panelen.

8. Duurzaamheid

Duurzaam omgaan met de wereld om ons heen is een belangrijke factor in het dagelijks leven. Overweeg daarom duurzame ontwerpoplossingen voor uw bedrijfskeuken en personeelsrestaurant en materialen die de impact op het milieu verminderen. Dit kan onder meer door het gebruik van energiezuinige verlichting, gerecyclede materialen en afvalbeheerprogramma’s.

De impact van een fijne bedrijfskantine

Door rekening te houden met bovenstaande factoren kun je een bedrijfskantine creëren die niet alleen functioneel is, maar ook een aangename en gastvrije omgeving is voor werknemers. De bezoekers kunnen in een aangename en gastvrije omgeving ontspannen en genieten van de maaltijden en elkaars gezelschap. Bij Gro-Tech begrijpen we het belang van een gezonde en stimulerende werkomgeving. Graag delen we onze kennis en kunde met je! Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Bedrijfskantines door Gro-Tech

Liever eerst zien welke bedrijfskantines wij al hebben gerealiseerd? Neem dan een kijkje in de keuken van ‘bedrijfsrestaurant Evangelische Omroep’ en ‘bedrijfskeuken Gemeentehuis Voorst’.